Mjuka, härliga grahamsfrallor fyllda med fibrer och de går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På max 20 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, och Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Mjöltips: byt ut grahamsmjölet mot rågmjöl eller havregryn. Vetemjölet kan bytas ut mot rågsikt.Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
GRAHAMSFRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA
12 st
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken i mjölblandningen och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Forma en lång rulle av degen. Dela den i 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
4. Skär ett kryss i varje bröd, tryck lite lätt med kniven, det ska inte vara djupt.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 13 min. Låt dem svalna på plåten.
Supergoda !!!!
Jättebra recept!
Dessa kommer jag baka varje helg. Hela familjen älskade detta bröd
Så himla bra recept.Tack!
Super gode boller – minder om scones. Hele familien holder af dem!
Kan man byta ut filmjölk mot naturell yoghurt?
Yes!
Måste det vara filmjölk eller funkar yoghurt eller kvar också?
Yoghurt funkar bra!