TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Nygräddade havrefrallor med smör, ost och en skiva paprika är bland det godaste jag vet! Underbara bröd med havregryn i degen.
Tips! Om du vill garnera bröden med sesamfrön, solroskärnor eller linfrön istället för havregryn så går det jättebra! För mer fibrer i degen kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl.
Havrefrallor
15 st
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
3 dl havregryn
2 tsk salt
3 msk rapsolja
10–11 dl vetemjöl (eller rågsikt)
Garnering
vatten
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Häll i alla havregryn, rör om och låt stå i ca fem minuter.
2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Rulla degen i vetemjöl och dela den i 15 bitar.
4. Forma runda frallor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn. Låt bröden jäsa i 30 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Gud vad gott!
Vad dom blev goda! Jätte bra recept.
Jag tar ca 50 % vetemjöl, 40 % rågmjöl och 10 % grahamsmjöl. Mumsigt till både frukost och soppa 🙂