
Zucchinibiffar med mathavre och tzatziki!
Zucchinibiffar
8 st (4 portioner)
300 g kall, kokt och skalad potatis
1 zucchini, ca 300 g
2 morötter, ca 150 g
1 gul lök, ca 100 g
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk curry (eller chiliflakes)
svartpeppar
1–2 msk rapsolja att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Mosa potatisarna på en tallrik.
2. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke.
3. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda.
4. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.
Tzatziki
150 g gurka
3 dl turkisk yoghurt, 10 %
2 vitlöksklyftor
örtkrydda
GÖR SÅ HÄR
1. Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan.
2. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.
Mathavre
2 dl mathavre
+ vatten och salt och tillagning enligt förpackningen
Så gott det set ut!
Mycket goda, bra recept!