Pestolax i ugn är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Maträtten tar bara några minuter att förbereda och sedan rakt in i ugnen där den sköter sig helt själv. Servera med ris, bulgur, pressad potatis, potatismos och citron.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Pestolax i ugn
4 portioner
4 laxfiléer
salt
svartpeppar
ca 8 msk pesto (lite mer än 1 dl)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform.
2. Salta och peppra laxfiléerna.
3. Bred ut ungefär 2 msk pesto på varje laxfilé (mängden beror på laxfiléns storlek).
4. Grädda laxen i ca 20 min längst ner i ugnen (tiden kan variera beroende på laxfiéernas storlek) . Känn med en gaffel att laxbitarna är färdiga.