Kanelbullesverigekaka
Kanelbullesverigekaka. En av de allra saftigaste kakorna som finns! Och den här har jag fyllt med en superläcker, god kanelbullesmakande fyllning! Så vansinnigt god! KANELBULLESVERIGEKAKA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör 1 dl mjölk 1 msk vaniljsocker 2 …
Brytbrödlimpa
Brytbrödlimpa! Lättgjord, saftig limpa som kan ätas till frukost eller serveras som måltidsbröd till middagen. Ett toppenbröd som passar alla tillfällen. Tips! Strö både vallmofrön och flingsalt på brödet om du ska servera det till en festmåltid! Brytbrödlimpa 2 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarm 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl …
Nybakade frukostfrallor
NYBAKADE FRUKOSTFRALLOR. De här frallorna är frasiga på ytan, med ett mjukt, härligt innanmäte. Blandningen av rågsikt och vetemjöl gör börden superfluffiga, rustika och goda! Min son sa att det här var bland det godaste brödet han ätit! Nybakade frukostfrallor Ca 24 st 50 g jäst 10 dl vatten, fingervarmt 1 msk salt 3 msk …
Saftig äppelkaka
En riktigt, riktigt god klassisk äppelkaka! Receptet är väl beprövat och man lyckas alltid med denna kaka! Ett riktigt bra, suveränt recept! Servera gärna äppelkakan med vaniljsås. Saftig äppelkaka ca 20 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 2 ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält 1 ½ dl mjölk 4 ½ dl vetemjöl Garnering ca …
Ånga – kökets viktigaste hjälpreda
<!– –> Artikeln är ett annonssamarbete med Kärcher Rena ytor är lika viktigt som rena händer vid matlagning. En ångtvätt blir kökets viktigaste redskap när du ska hålla borta den mest envetna smutsen och de minsta bakterierna. På köksbänken samsas mat, råa färskvaror och grönsaker med väskor och matkassar som lyfts direkt från golvet. Redskap, …
Bakpulverlimpa
Supergod bakpulverlimpa! Arbetstiden för den här limpan är bara 5 minuter. Sedan sköter den sig själv under gräddningen i ugnen. Perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer …