Chokladkolatårta
Magiskt god, chokladig tårtbotten med den allra läckraste, godaste chokladkolakrämen på toppen. Chokladkolatårta Ca 15 bitar 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt) 1 msk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Chokladkolakräm 75 g smör ½ dl strösocker ½ dl ljus sirap 1 msk kakao 1 …
Marängsvisstårta deluxe
Lyxig marängtårta fylld med läckerheter. T ex frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, chokladsås och strössel. Gudomligt gott, men kan även varieras efter egen smak. Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Marängsvisstårta deluxe Marängbotten 3 äggvitor 2 dl strösocker Till bottnen 100 g choklad (mörk, ljus eller …
Läcker bärkaka
Ljuvligt god bärkaka som funkar året om, men speciellt till vårens alla fester och kalas. Servera den gärna med en fluffig klick vispgrädde eller en härlig vaniljsås. Använd frysta eller färska hallon. Läcker bärkaka Ca 8 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 175 g hallon, frysta (eller andra valfria …
Blåbärskaka
Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg2 ½ dl strösocker2 ¼ …
Nyttiga morotstekakor utan mjöl
Mjölfria morotsbröd som inte behöver jäsa. De innehåller inte något vanligt vetemjöl utan istället mixade havregryn. Om man inte vill mixa havregrynen själv kan man använda färdigköpt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Nyttiga morotstekakor utan mjöl 1 st 1 dl finriven morot 7 dl havregryn (mixa dem …
Chokladmaränger
Frasiga, spröda maränger som fullkomligt smälter i munnen. Det är egentligen väldigt lätt att baka maränger. Det som kan gå fel är att man har en slö elvisp eller hushållsmaskin som inte vispar tillräckligt kraftigt. Tänk på att man först vispar upp äggvitan fluffig. Därefter tillsätter man strösockret, lite i taget. Vispa tills massan är …