
Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken!
Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.
Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Silviakaka
24 bitar
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl vatten
Glasyr
250 g smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas ungsform, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Blanda ihop till en slät glasyr.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna i kylen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!







Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
