


Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd! Ställ in en ugnsfast form med vatten i ugnen. Ångan håller ytan på brödet mjuk längre under gräddningens första del. Detta förhindrar att skorpan bildas för tidigt och blir hård. Resultatet blir en tunnare och sprödare skorpa. Eftersom skorpan inte stelnar för snabbt kan brödet fortsätta att jäsa och expandera maximalt under de första minuterna i den heta ugnen. Detta ger ett luftigare och större bröd.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
PERFEKTA FRALLOR
20 st
50 g jäst
9 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i fem minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca en timme.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en ugnsfast form med vatten i botten på ugnen, ca 5 dl (läs om detta ovan).
4. Forma 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör eller något annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!







Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!



Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
