


Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! Citronsockerkakan är en tidlös favorit som alltid går hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrätt. Enkelt att baka, svårt att motstå! Ät den som den är eller servera med en kula glass så har du en ljuvlig dessert!
Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!
CITRONSOCKERKAKA
12 bitar
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal + pressad citronsaft
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna samt tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft från en hel citron. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 36–40 min (känn med en provsticka). Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra florsocker över kakan före servering.






Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!



Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!