

En klassisk gräddtårta fylld med bär, grädde och vaniljkräm. Vilken drömtårta! Självklart kan man variera fyllningen precis som man vill. En läcker tårta som räcker till många.
Lindas Lindas gräddtårta
ca 20 bitar
Botten
6 ägg
4 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl vatten, kokhett
Vaniljkräm
2 äggulor
2 dl mjölk
2 msk strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse, Maizena
1 msk vaniljsocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 liter hallon/jordgubbar/blåbär (valfritt)
Garnering
5 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar
blåbär
choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vatten. Vispa till en slät smet.
- Bred ut smeten i en långpanna, ca 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på plåten.
- Vaniljkräm: Blanda äggula, mjölk, strösocker och majsstärkelse i en kastrull. Låt smeten sjuda under vispning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Tillsätt sist vaniljsockret. Låt krämen kallna i ett kallt vattenbad.
- Fyllning: Vispa grädden fluffig. Häll i vaniljkrämen i vispgrädden och rör om.
- Dela tårtbottnen på mitten. Bred ut vaniljkrämsgrädden på den ena bottnen och lägg hallon ovanpå. Lägg på den andra botten.
- Garnering: Vispa grädden fluffig. Bred ett lager grädde över hela tårtan och på kantera. Garnera med valfria bär på tårtan. Ringla över smält choklad.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!




Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!