
Den här rätten må vara enkel, men smaken är allt annat än blygsam! Med saftig kyckling och en underbar skysås är detta ett säkert kort som alltid går hem, även hos de yngsta. En familjefavorit som bevisar att det godaste inte behöver vara komplicerat! Den kanske inte ser så speciell ut på bild, men smakar desto bättre!
Jag älskar denna skysås och den är mycket lätt att göra! Häll såsen över riset och du har en fantastiskt god kycklingrätt som passar lika bra en vardags som en helg! Du kan välja om du vill låta såsen var tunn utan redning eller att reda (läs sist i receptet). Jag har gjort den utan redning. En maträtt som max tar 10 minuter att slänga ihop.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
KYCKLINGFILÉ I SKYSÅS
4 portioner
600 g kycklingfiléer
olja att steka i
salt
svartpeppar/chiliflakes
Sky
3 dl vatten
1–2 msk kycklingfond
1 msk Kikoman soya
GÖR SÅ HÄR
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda dem med salt och peppar/chiliflakes.
2. Värm upp en stekpanna och häll olja i botten. Stek kycklingfiléerna och låt dem ligga på låg värme tills de blir genomstekta.
3. Tillsätt vatten, kycklingfond och soya i stekpannan. Låt allt puttra på låg värme i några minuter. Servera med ris, bulgur eller potatis och en fräsch sallad. Häll gärna rikligt med skysås över riset (eller det du serverar till).
Tips! Om du vill reda skyn lite tjockare:
MAIZENA Du kan reda såsen med maizena om du önskar den lite tjockare. Rör i 1 msk ljus maizenaredning under omrörning och låt puttra tills det tjocknar.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!