


Mjuk sockerkaka med farinsocker, det är en riktig höjdare och den har en ljuvlig karamellsmak och saftig, mjuk konsistens. Den är enkel att baka och passar perfekt till fikat när du vill ha något extra gott!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
FARINSOCKERKAKA
12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!










Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
