

Lindas segmjuka rabarberkaka! Enkel att baka och otroligt god – den här saftiga och mjuka rabarberkakan slänger du snabbt ihop för en ljuvlig fikastund! En riktig höjdare som alltid går hem.
Tips! Receptet är dessutom superflexibelt; rabarbern kan enkelt bytas ut mot hallon, blåbär eller jordgubbar beroende på vad du är sugen på!
Servera gärna med hemgjord vaniljvisp!
Gör hemgjord vaniljsås – recept klicka här!
RABARBERKAKA
Ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 stjälkar rabarber
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär dem i långa, smala bitar, någon centimeter kortare än formens diameter. Dela dem på mitten.
4. Strö strösocker över rabarberstängerna.
5. Häll smeten i formen.
6. Lägg rabarberstängerna i formen av en stjärna på smeten.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljvisp, vaniljsås, vispgrädde eller glass.



