


Sockerkaka fylld med tre lager tunt skivade äpplen, kanel och strösocker. Den är gudomligt god och perfekt att bjuda på till fikat. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde!
Baka en härlig äppelpaj med mördeg – klicka till receptet här!
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
ÄPPELSOCKERKAKA
ca 12 bitar
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
Fyllning
2 äpplen, skalade
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala och skiva äpplena väldigt tunt.
3. Häll 1/3 i av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Lägg ut ett lager tunt skivade äpplen på smeten. Strö över kanel och strösocker. Upprepa så att det blir tre lager.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås och bär.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!








Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
