
Drömgod chokladtårta med ett täcke av den allra ljuvligaste chokladkolakrämen. Riktigt lyxig och god! Passar både som dessert, kalastårta eller till fikat.
Chokladfudgerutor
Ca 16 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Chokladfudge
100 g smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl vispgrädde
300 g ljus eller mörk choklad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, 22 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 32 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladfudge: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao och vispgrädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Bred ut chokladfudgen över chokladbottnen. Låt kakan stå i kylen i några timmar tills krämen stelnar. Skär tårta i rutor med en vass kniv och servera gärna med vaniljglass eller vispgrädde och färska bär.




