


Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
RADIGA FRALLOR
Ca 15 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 15 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och skär fyra snitt i ytan med en vass kniv. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!











