

Den här kolasockerkakan med farinsocker i smeten är en guldbrun dröm som är enkel att baka men smakar som rena rama lyxen!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
KOLASOCKERKAKA
12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala och skiva äpplena väldigt tunt.
3. Häll 1/3 i av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Lägg ut ett lager tunt skivade äpplen på smeten. Strö över kanel och strösocker. Upprepa så att det blir tre lager.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.







Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
