


Ingen kan motstå denna ljuvliga, mjuka kaka med jordgubbar och vit choklad. Den är magiskt god! En perfekt fikakaka eller dessert! Servera gärna med vispgrädde, vaniljsås eller glass! Lätt att baka och underbart god!
Tips! Baka denna jordgubbskaka i en limpform – klicka till receptet här!
JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD
12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
Garnering
18 jordgubbar
50 g vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, smord och bröad.
3. Nyp bort bladen på jordgubbarna och rulla dem i lite potatismjöl.
4. Ställ jordgubbarna i smeten.
5. Grovhacka chokladen och strö det över smeten runt jordgubbarna.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 38 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vispgrädde.







