LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

9 röster

Lättbakade, hälsosamma bröd med havregryn och ägg i. Degen rör man ihop på några minuter och sedan direkt in i ugnen i 15 minuter. Njut av nygräddade, nyttiga frallor!

LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

9 stycken

7 dl havregryn 
1 msk bakpulver
1 tsk salt

4 ägg
2 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg
(valfria sorter)

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. 

2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.

3. Klicka ut degen med en sked i 9 högar  på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15–18 min. Låt dem kallna på plåten.

Kommentera

Senaste recepten på bloggen

SMÖRBAKAD CITRONLAX

Smörbakad citronlax SMÖRBAKAD CITRONLAX 4 portioner 4 laxbitar 25 g smör, smältflingsaltsvartpepparev. chiliflakesdill1 citron, rivet skal Garneringcitronklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.  2. Pensla laxen rikligt med smält smör. 3. Krydda med flingsalt, svartpeppar, ev. chiliflakes och dill. 4. Riv citronskal över laxen. 5. Grädda laxen längst …

0

POTATISSALLAD

Min favorit-potatissallad! Denna fantastiskt goda franska potatissallad passa till det mesta och äts kall. Jag brukar tillsätta extra kapris för jag älskar kapris. Man kan också pressa ner en klyfta vitlök i dressingen om man vill ha extra stark smak! (Ursäkta den dåliga bilden, men jag lovar potatissalladen är otroligt god, trots dålig bild!) Ibland …

0

LINDAS ÄPPELKAKA

Favorit-äppelkaka som är väldigt lätt och snabb att baka! En riktigt, riktigt god äppelkaka som kan bakas året runt, inte bara på hösten under äppelsäsongen. Jag älskar äppelkaka och bakar denna goding året runt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, …

0

VÅFFLOR

GODASTE våfflorna! Gör den krispiga med bubbelvatten, eller mjölk om du vill ha en mjukare konsistens. – Bubbelvattnets kolsyra ger lättare, luftigare och krispigare våfflor.– Mjölk ger våfflorna en mjukare och mer kompakt konsistens. VÅFFLOR 6 dl bubbelvatten eller mjölk (läs ovan)4 dl vetemjöl2 ägg2 tsk bakpulver½ tsk salt100 g smör, smält och avsvalnat GÖR …

0

TACOGRYTA MED POTATIS

Smakrik köttfärsgryta med tacokrydda och potatis. En väldigt omtyckt maträtt som passar både barn och vuxna. Allt tillagas i en och samma gryta! Enkelt och maten räcker till många.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! TACOGRYTA MED POTATIS 1 gul lök500 g köttfärs1 påse Tacokrydda2 klyftor vitlök1/2 dl tomatpuré2 burkar krossade tomater7 dl …

0

LINDAS RÅGFRALLOR

Saftiga, mjuka frallor rika på fibrer eftersom det innehåller grovt rågmjöl. FAKTA GROVT RÅGMJÖLGrovt rågmjöl är ett fullkornsmjöl som mals från hela rågkärnan, vilket ger det en grövre textur jämfört med fint rågmjöl. Mjölet är rikt på fibrer.– Innehåller alla delar av rågkärnan, inklusive kli, grodd och endosperm, vilket gör det näringsrikt– Innehåller viktiga vitaminer …

0
Utvalda recept

LINDAS DRÖMFRALLOR

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1). KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. …

0

LINDAS BANANBRÖD

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med …

0

PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela …

0

Kokostosca

Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke. Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här! Kokostosca Ca 20 st Botten200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl4 st ägg Kokostosca75 g smör1 dl ljus sirap1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vispgrädde5 …

0

GRÖTFRALLOR

Mjuka, härliga bröd med havregryn och vatten som blandas till en lös, kall gröt. Tillsätt därefter mjöl och baka dessa fantastiska frallor som är såååå goda! Går bra att frysa in! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna …

0

LINDAS POTATISMOS

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Tips!Gör krossad potatis i ugn – det är supergott! Klicka till receptet här! LINDAS POTATISMOS Så kokar du potatis – klicka här! ca 10 potatisar (ca …

0

LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn… Det här är ett favoritrecept som varmt rekommenderas! Tips! Baka ljusa havrebollar som är underbart goda – klicka till receptet här! LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR 8 dl havregryn150 g smör, rumsvarmt2 dl kokos (kan uteslutas)1 msk vaniljsocker3 msk kakao3 msk kaffe (kan ersättas med vatten)3 dl …

0

LINDAS SMÅFRANSKA

Hembakade småfranskor, nygräddade och krispiga på utsidan, mjuka och fluffiga på insidan. Dessa småfranskor är så goda att de försvinner lika snabbt som de bakas. Kalljäsning!Förbered degen kvällen före frukost eller på morgonen om du vill äta bröden ihop med middagen. Då går det bra att baka ut frallorna direkt när degen är klar (ingen …

2

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIGT KESOBRÖD UTAN MJÖL Istället innehåller den havregryn, keso och ägg. Ett otroligt gott och hälsosamt bröd. Och den behöver inte jäsa. Mycket enkel att baka och degen tar bara några minuter att göra! Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna …

0

ROSTLIMPA

Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut  2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka …

0

LINDAS GAFFELFRALLOR

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda! Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här! LINDAS GAFFELFRALLOR 20 st 50 g jäst9 dl vatten1 msk salt1 dl rapsolja10 dl rågsikt9–10 dl vetemjöl  GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör …

0

HÄLSOLIMPA utan jäsning

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka …

0

HEMGJORD PIZZA I PANETTI PIZZAUGN

Reklam för att baka hemgjord pizza i Panetti pizzaugn. Jag vill tipsa om den här suveräna pizzaugnen från Panetti! Baka pizza hemma i ditt eget kök – året runt. Pizzorna blir precis lika goda och proffsiga från pizzerian, om inte ännu godare! Recept på min Löjromspizza hittar ni längst ner i detta inlägg (fyllningen kan …

0

Bounty

Julens godaste godis! En härlig kokosfyllning doppad i smält choklad. Galet gott! Här hittar du fler goda jul-recept att baka! BOUNTY 25 st 50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsockernågra droppar vatten Garnering150 g mörk choklad, smältriven kokos GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och lite vatten till …

0