

Ljuvligt god jordgubbskaka möter len vit choklad i en oemotståndlig kombination som smälter i munnen. Denna enkla men goda kaka är perfekt att bjuda på till fikastunden och kommer garanterat att bli en ny favorit hos alla som älskar jordgubbar och vit choklad.
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Den här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna jordgubbskaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!

Jag gör recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD
12 bitar
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
12 jordgubbar
25 g vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö lite ströbröd i botten om du vill (funkar även utan).
3. Nyp bort bladen på jordgubbarna.
4. Ställ jordgubbarna i två rader i smeten.
5. Grovhacka chokladen och strö det över smeten runt jordgubbarna.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vispgrädde.
Jag gör recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!






