


Ät syltsnittarna som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert. Hallongrottor, syltkakor, hallonsnittar... Kärt barn har många namn, men jag kallar dessa godingar för syltsnittar. Det går lika bra att använda jordgubbssylt som hallonsylt (eller blåbärssylt).
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Den här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, men även dessa syltsnittar, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!

Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
Deg
100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
½ krm salt
4 1/4 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Tryck ut degen i botten på Lindas avlånga form, klädd med bakplåtspapper. Gör kanterna lite högre.
3. Bred ut sylten i botten (ej upp på kanterna).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Skär kakorna i bitar. Ät dem som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert.







Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!


Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!