Citroncheesecake
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept!
CITRONCHEESECAKE
Ca 12 bitar
Botten
300 g Digestivekex
125 g smör, smält
Fyllning
600 g färskost, t ex Philadelphia
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde eller gräddfil
Smaksättning:
1 citron (2 msk pressad citron samt rivet skal från hela citronen)
Tips: Riv även ner 200 g vit choklad i smeten.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
2. Mixa Digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det.
3. Tryck ut smulora i botten på springformen.
4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min.
5. Fyllning: Rör ihop färskost och strösocker med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
7. Ta ut formen med Digestivebottnen ur ugnen. Ställ in en ugnsform med 1 liter vatten längst ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
8. Häll fyllningen på Digestivebottnen.
9. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i ca 70 min. Ta ut den och låt den kallna helt. Ställ den i kylen i minst 8 timmar så den stelnar helt. Garnera med florsocker och färska bär.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)