Matlådor: Torsk i ugn + potatismos

Gör matlådor till veckan och ställ i kylskåpet eller frysen. Det är så skönt att kunna ta fram och värma när man snabbt vill äta god mat. Ta med en låda till jobbet eller låt barnen värma en låda snabbt innan träningen. Potatismoset kan bytas ut med bulgur, ris eller kokt potatis. KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Matlådor: Torsk i ugn + potatismos
KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Tillaga torsken i en ugnsform + fyra portioner potatismos.
Recept torsk i ugn – klicka här!

Recept potatismos – klicka här!

Torsk i ugn och potatismos KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Torsk i ugn och potatismos KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Tillaga torsken i en ugnsform + fyra portioner potatismos.
Recept torsk i ugn – klicka här!

Recept potatismos – klicka här!

Krossad potatis i airfryer

Krossad potatis i airfryer – bland den allra godaste potatis jag någonsin tillagat och ätit! Skala inte potatisen utan tillaga den med skalet, för skalet blir krispigt och himmelskt gott! Denna potatis passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det går bra att krydda med valfri favoritkrydda!

Reklam för att laga krossad potatis i Cosori airfryer.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Krossad potatis i airfryer

9 stycken

9 potatisar
olja eller smält smör
flingsalt

Tips! Smaksätt olja med pressad vitlök

GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen nästan mjuk, ca 15 minuter. Mindre potatisar något kortare tid.

2. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på köksbänken. Tryck potatisen med en stor sked, en assiett eller liknande så att den pressas sönder.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på din airfryer och lägg i de krossade potatisarna.

4. Kör potatisarna på 205 grader i 12–15 minuter, eller tills de fått en lite brun, frasig yta.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Grönsaksröra

Den här goda grönsaksröran är supergod att äta som tillbehör till kött eller kyckling. Eller ät den istället för potatis, pasta eller ris. Kryddningen och grönsakerna går att variera i onändlighet. Jag gjorde denna snabba variant med frysa wokgrönsaker, men självklart kan man använda färska grönsaker som man skär i större bitar.
Tips! Om du vill äta en snabb hälsosam lunch kan du värma grönsaksröra och äta med en klick Keso till.

Tips! Baka en rustik lantbrödslimpa till grönsaksröran – klicka till receptet här!

Tips! Tillaga jättegoda, hemgjorda grönsaksbiffar – klicka till receptet här!

GRÖNSAKSRÖRA

800 g frysta wokgrönsaker
salt
chiliflakes
3 klyftor vitlök
2 paket/burkar krossade tomater
3 msk grönsaksfond

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på en stor stekpanna och stek de frysta grönsakerna i olja tills de tinar. Tillsätt salt, chiliflakes, pressad vitlök och rör om (eller valfria kryddor).

2. Tillsätt krossade tomater och grönsaksfond. Låt allt stå och puttra på svag värme i ca 10 min.

Kanel- och äppelsockerkaka

Supersaftig, mjuk kaka som smakar magiskt gott! Den här måste ni baka! Ett riktigt toppenrecept! Kanel och rivet äpple ger ljuvliga smaker och den är verkligen supersaftig, mjuk och god!

Tips! Baka en ljuvligt god banansockerkaka – klicka till receptet här!

Tips! Baka en superläcker äppelkladdkaka – klicka till receptet här!

Kanel- och äppelsockerkaka

12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Fyllning:
1–2 äpplen, rivet

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. 
  3. Riv äpplet/äpplena och rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 1/2-liter. 
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den på en tallrik.

Tips! Baka en superläcker äppelkladdkaka – klicka till receptet här!

KRÄMIG KIKÄRTSCURRY

VEGO GRYTA MED KOKOSMJÖLK Det är enkelt att laga denna underbara vego-kikärtscurry. Krämig och matig med härlig smak av curry, vitlök och spenat. En gryta som direkt blev en ny favorit av mig!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Tips! Baka ett härligt lantbröd till maten – klicka till receptet här!

Tips! Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

KRÄMIG KIKÄRTSCURRY

6–8 portioner

2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 krm chiliflakes eller cayennepeppar
1 tsk curry
salt
4 burkar kikärtor, avsköljda i en sil (ca 400 g styck)
2 burkar kokosmjölk (ca 400 g styck)
1 näve färsk spenat
cocktailtomater
sugar snaps (sallads ärtor)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken och fräs den med pressad vitlök och alla kryddor i olja i en stekpanna. 

2. Tillsätt kikärtorna och stek några minuter på medelvärme. Tillsätt kokosmjölk och spenat. Låt allt puttra i ca 10 min. Lägg i cocktailtomaterna och sugar snaps efter ca 5 minuter.

3. Salta och krydda extra efter egen smak. Servera gärna med ris.

Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott att äta istället för kött – klicka här för recept!

Tips! Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du massor av goda, enkla brödrecept – klicka här!