Tomat- och mozzarellasallad Skivad mozzarella varvat med tomat, rödlök och vinäger är underbart gott till det mesta t ex kött, grillat, kyckling, buffé eller vegetariska rätter. En tomatsallad med mozzarella är alltid gott!
Tomat- och mozzarellasallad recept
3 st mozzarella (ca 125 g styck) 2 tomater 1 rödlök 1 msk vinägrett ruccola eller basilika
GÖR SÅ HÄR
Skär mozzarella, tomater och rödlöken i tunna skivor.
Varva och lägg mozzarella, tomatskivor och rödlök omlott på en tallrik.
Ringla över lite vinägrettdressing. Strö över några ruccolablad eller basilika.
TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, supergod persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh recept är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event med LG Nordic.
TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, frisk, ljvuvligt god persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event. Mängden grönsaker kan varieras efter egen smak.
1 stor knippe persilja (ca 500 gram) 3 tomater 3 salladslökar eller 1 rödlök 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torr mynta) 2 citroner ½ dl olivolja salt efter egen smak
½ dl bulgur, finmalen
GÖR SÅ HÄR
Tvätta alla grönsaker noga.
Finhacka alla grönsaker.
Blanda ihop alla grönsaker i en stor bunke.
Pressa alla citroner över salladen, ringla över olivolja och salta.
Strö över torr bulgur (bulguren ska inte kokas eller blötläggas). Blanda ordentligt. Bulguren suger åt sig vätska från alla grönsaker och gör att salladen håller sig lagom torr. Bulgurkornen ska vara av finmalen sort. De blir mjuka när de suger åt sig all vätska.
En ljuvlig god jordgubbscheesecake med smulbotten! Både fyllningen och bottnen är sötade med Hermesetas Lättströ och innehåller alltså inget strösocker. Smaken är lika söt och god som med socker, men med 90 % mindre kalorier. Helt perfekt för alla som vill äta mindre socker.
Tips! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering, i ca 30 min.
Fryst jordgubbscheesecaketårta
Ca 14 bitar
Smulbotten 150 g smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöll 1 dl havregryn 3 msk Hermesetas Lättströ 1/2 krm salt
Fyllning 5 dl vispgrädde 300 g färskost, t ex Philadelphia 2 ägg, delade i vitor och gulor 1 dl Hermesetas lättströ¶ 300 g jordgubbar, mosade
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
2. Strö ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den kallna helt.
4.Fyllning: Vispa grädden fluffig med en elvisp. Vispa färskosten mjuk med elvispen.
5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitan fluffig i en bunke och vispa gulorna krämiga i en annan bunke.
6. Blanda ihop den vispade grädden, färskost, äggulor och Hermesetas Lättströ. Rör ner de mosade jordgubbarna. Vänd sist ner de uppvispade äggvitorna och rör om.
7. Häll smeten på den kalla smulbottnen. Ställ bottnen i frysen i minst 6 timmar, eller tills den är helt genomfryst. Ta fram tårtan 20–30 min före servering. Den är allra godast och krämigast när den börjar smälta lite i kanterna.
8. Garnera tårtan precis före servering. Lägg ca 10 jordgubbar i mitten av tårtan. Spritsa gräddtoppar i en krans längs kanten. Pudra Hermesetas Lättströ med en tesil ovanpå jordgubbarna.
Fakta Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas Lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik!
Gillar du Bearnaisesås? Då kommer du älska detta kryddsmör med samma smak som den ljuvliga såsen! Passar allt som är grillat och är även supergott i bakad potatis.
I kastrullen: 2 msk vit vitvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk schalottenlök, finhackad 1 msk färsk eller torkad dragon, finhackad 200 g smör, vispas 1 msk färsk eller torkad körvel, finhackad 1 msk färsk persilja, finhackad salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda vitvinsvinäger, vatten, dragon, peppar och lök. Låt koka tills vätskan nästan torkat in. Sila och låt det kallna.
Vispa smöret fluffigt med en elvisp.
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg smörblandningen på plastfolie och forma till en rulle. Lägg den i kylen eller frysen för att stelna.TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!